Rendement met Dividend

Uitleg over beleggen

Direct rendement halen uit vermogen, zonder het aangaan van risico, is de laatste jaren een lastig karwei geworden. Spaarrentes zijn gemiddeld gedaald tot zo'n 0 procent. Met een gemiddelde inflatie boven de 2 procent wordt de koopkracht van het vermogen uitgehold. Zeker ook als het vermogen belast is met box 3 heffing. Men moet dus verder kijken. Obligaties of aandelen?

Obligatiekoersen zijn de laatste jaren fors gestegen. Van staatsobligaties tot bedrijfsobligaties. Wanneer er een yield van boven de 3 procent moet worden gehaald, moet men uitwijken naar zeer risicovolle obligaties. Iets dat niet altijd even wenselijk is.

Deze website kiest voor aandelen.
Een aandeel is een bewijs van eigendom in een onderneming. Op twee manieren valt er voor de belegger in aandelen winst te behalen. Hopen op koerswinst of dividend incasseren. Deze website kiest voor dividend.

Dividend is het uitkeren van een deel van de winst aan de aandeelhouders. Er moet door een bedrijf dus wel winst worden gemaakt. Dit eigenlijk gepaard gaande met een positieve cashflow. Het is belangrijk hierop te letten. Een boekhoudkundige winst maakt van een onderneming geen stabiele dividendbetaler. Het is dan ook belangrijk dat een onderneming een trackrecord heeft opgebouwd qua dividenduitkeringen. Deze website hanteert drie jaar. Alleen bedrijven die de afgelopen drie jaar continu dividend hebben uitbetaald krijgen een notering aan deze website.